poniedziałek, 4 listopada 2013

Bananowe Naleśniki

Ayoo !! Cookie monsters !! :*:* 

Uwielbiam jesienne ( opóźnione o godzinę ) poranki, wstając o tej samej porze, mam jeszcze czas na zrobienie pysznego śniadanka. 
Nie wiedzieć czemu, zawsze wybieram naleśniki, ale nie zwyczajne, cienkie jak bibułka francuskie crepes, lecz grube Amerykańskie Pancakes, koniecznie z jakimś smakowitym dodatkiem. 
Przywołując wspomnienie banana grillowanego jeszcze latem, postanowiłam odtworzyć ten smak na patelni.
Dodałam odrobinę jogurtu oraz wanilii, więc pozostało mi się tylko delektować chwilą. 

Składniki : 

- 200 gram maki
- 2 łyżki jogurtu sojowego 
- łyżeczka cukru waniliowego 
- łyżka cukru 
- 2  łyżeczki proszku do pieczenia 
- kilka kropel aromatu rumowego  
 - 2 duże banany 
- 2 łyżki masła roślinnego


Przygotowanie 

- W rondelku rozpuszczamy zdejmujemy z ognia dodajemy masło, następnie dodajemy jogurt. 
- Do dokładnie wymieszanej zawartości miski dodajemy mąkę i oba cukry.
- na rozgrzaną patelnie wylewamy porcję ciasta i smażymy po około minutę z każdej strony.
- następnie obieramy banana i kroimy go w talarki, układamy na suchej patelni i grillujemy po około minutę z każdej strony.  
- układamy naleśniki na przemiennie z banami, na sam koniec polewamy jogurtem i układamy banany. 


Gotowe 


 Pancakes Naleśniki



 Pancakes Naleśniki
 Pancakes Naleśniki


 Pancakes Naleśniki

 Pancakes Naleśniki

 Pancakes Naleśniki

 Pancakes Naleśniki

 Pancakes Naleśniki




























Takie śniadanko, to gwarantowany dobry humor na cały dzień. 



                        Wasza - W 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz