wtorek, 12 lipca 2016

Strawberry and Tomato smoothie


W wegańskiej kuchni kocham prostotę, produkt, który sam w sobie stanowi danie. 
Są to na przykład młode ziemniaki z koperkiem, albo ryż z czerwoną fasolą i niczym więcej. 
Minimum składników, maksymalny efekt, trzeba to doceniać. 

Czasem jednak dodanie jakiegoś niestandardowego składnika skutkuje całkowitą zmianą smaku. 

Tak też było dziś rano, gdy jak co dzień przygotowywałam sobie smoothie bombę na dobry początek dnia. Wrzucając owoce do blendera nie planowałam efektu końcowego, nigdy tak nie robię, owoce mają to do siebie, że każde ich połączenie jest dobre. 
A pomidor to przecież owoc, nie ? Dla niego też znajdzie się tu miejsce. 

Smoothie wyszło po prostu cudowne. Słodycz malinowego pomidora idealnie dopełniła lekko kwaskowate ale nadal przesłodkie truskawki, i zdecydowanie kwaśną czerwoną porzeczkę. 
Musicie tego spróbować ! 


duży malinowy pomidor
3 garści zamrożonych truskawek
pół garści czerwonej porzeczki
gruszka
opcjonalnie 2 łyżeczki cukru kokosowego /brązowego 
łyżeczka soku z cytryny 

Blendujemy ! 






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz