Ayoo !! Cookie monsters !! :*:*
Które dziecko, a teraz już nawet dorosły nie marzy, o bezkarnym jedzeniu słodyczy.
Staje się to możliwe, gdy Wasze słodycze będą jednocześnie zdrowe i lekkostrawne.
I takie są właśnie moje dzisiejsze muffinki, pyszne lekkie zdrowe i pożywne.
Biała czekolada i maliny to moim zdaniem połączenie idealne.
A jeśli w dodatku można je nazwać zdrowym jedzeniem to jeszcze lepiej.
Owsiane cupcakes robiłam już niejednokrotnie, ale nigdy nie byłam tak zadowolona z efektu końcowego. Dzisiejsze muffinki są wilgotne, i pięknie pachną, no po prostu cudo.
A tak przy okazji chciałabym wam zaprezentować bloga Pauliny, na którym znajdziecie wiele interesujących przepisów.
KLIK
A tak przy okazji chciałabym wam zaprezentować bloga Pauliny, na którym znajdziecie wiele interesujących przepisów.
KLIK
Składniki:
- 1 i 1/4 szklanki płatlków owsianych.
- 1 i 1/2 szklanka mąki.
- 0,5 szklanki cukru.
- 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.
- 0,5 szklanki oleju lub rozpuszczonego oleju kokosowego.
- 3/4 szklanki mleka sojowego.
- 80 gam białej wegańskiej czekolady.
Przygotowanie:
- Suche składniki mieszamy w dużej misce, a mokre w nieco mniejszej.
- Dodajemy pokrojoną w kostkę czekoladę którą obtoczyliśmy w odrobinie mąki.
- Dokładnie mieszamy.
- Pieczemy w temperaturze 180 C przez około 20 - 25 minut ( do suchego patyczka ).
- Podajemy posypwane cukrem pudrem, oraz z odrobiną mailn.
- Dokładnie mieszamy.
- Pieczemy w temperaturze 180 C przez około 20 - 25 minut ( do suchego patyczka ).
- Podajemy posypwane cukrem pudrem, oraz z odrobiną mailn.
Gotowe.
Prawda, że proste, gwarantuję że Wam też się udadzą.
Wasza - W
z płatkami owsianymi nie jadłem murffinów - wielkie dziki. Przepis do wypróbowania
OdpowiedzUsuńSerdecznie zachęcam do wypróbowania, naprawdę polecam. :P:P I dziękuję :P:P
UsuńPrzepis wrzuciłam sobie do 'ulubionych', żebym nie zapomniała wypróbować w przyszłości. Skleroza nie boli ;)
OdpowiedzUsuńŁadnie porosły :D
Dziekuję, :P:P
UsuńWyglądają super! pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuń