czwartek, 5 września 2013

Our cupcakes / Nasze muffinki


Ayoo !! Cookie monsters !! :*:* 

Dzisiaj łatwy szybki i przyjemny post, bo mam dzisiaj mało czasu na wszystko. 
Jestem kompletnie nieprzyzwyczajona do chodzenia do szkoły, to wstawanie rano powoli zaczyna mnie wykańczać. 
A to dopiero pierwsze dni. 
Do rzeczy. 
Daawno, daawno temu robiłyśmy z Karoliną nasze ulubione muffinki. 
Pieczemy jue zawsze gdy jestem u niej. 
Tym razem zdecydowałyśmy się na czekoladowe z dżemem jagodowym i zwyczajne proste muffinki z kremem ajerkoniakowym. 
Okazuje się że robienie dwóch porcji na raz nie jest takie znowu trudne. 
Wyszły absolutnie pyszne i nie mogłyśmy się od nich oderwać. 

Składniki: 
- 2 szklanki mąki. 
- 2 jajka. 
- 0,5 szklanki oleju. 
- 0,5 szklanki mleka. 
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia. 
- 0,5 szklanki cukru. 
 - 4 łyżki kakao. 
- konfitura jagodowa. 
- krem ajerkoniakowy. 

Przygotowanie: 
- Przygotowywujemy dwie duże miski, wsypujemy do każdej z nich mąkę, proszek do pieczenia, cukier, jajka, wlewamy mleko oraz olej. 
- Do ciasta w pierwszej misce4 dodajemy kakao i dokładnie mieszamy, drugie ciasto tylko mieszamy. 
- Dwie formy po około 12 muffinów każda napełniamy papilotkami.
- Napełniamy papilotkę łyżką kakaowego ciasta, po czym wkładamy konfitury i kolejną łyżkę ciasta. 
- Papilotki z kolejnej blachy napełniamy ciastem do 3/4 wysokości. 
- Obie blachy wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na około 20-25 minut. 
- Zwykłe muffinki po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia i dekorujemy kremem ajerkoniakowym. 

Gotowe. 

Simple cupcakes łatwe babeczki
Simple cupcakes łatwe babeczki   














Simple cupcakes łatwe babeczki

Simple cupcakes łatwe babeczki

Simple cupcakes łatwe babeczki


Simple cupcakes łatwe babeczki


Widzicie, to tylko brzmi tak strasznie, Powodzenia. 

          Wasza - W 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz