poniedziałek, 6 maja 2013

Pasta pomarańczowa idealna do kanapek

Cały czas coś odciąga mnie od bloggowania broń Boże nie szukam wymówki.... Na moi  pulpicie coraz więcej folderów ze zdjęciami,a czasu tak mało.... 
Ale nic, od dzisiaj ruszam z kopyta nowy miesiąc, nowy system.... 

Dawno dawno temu obiecałam wam przepis na orange curd, więc jest.... 
Powiem wam że jestem zadowolona z efektu, smaki po dwóch dniach się przegryzły i powstało pomarańczowe cudo.... Moim orange curd smaruję dokładnie wszystko, od tosta przez muffinkę aż do wafli wafli ryżowych.... 


Składniki:

- 2 duże pomarańcze....
- 100 gram cukru łyżki cukru....
- 100 gram masła....

Przygotowanie:
- wyciskamy sok z dwóch pomarańczy ścieramy skórkę....
- gotujemy sok ze skórką do uzyskania gęstego syropu....
- stawiamy miskę z syropem na garnku do gotowania na parze i dodajemy masło, cały czas mieszając.... 
- gotujemy do uzyskania gęstego syropu, studzimy i przekładamy do słoika.... 
- Przechowujemy w lodówce maksymalnie 2 tygodnie.... 


Gotowe.... 






























Uwielbiam go za ten zapach....

                                                 Wasza - W 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz